Trainersprogramma

Trainersprogramma

Investeer in duurzame vitaliteit

Denk je: ‘Onze organisatie/ons bedrijf wil medewerkers structureel en duurzaam ondersteunen in hun vitaliteit en het verzuim terugbrengen?’ Kies dan voor het trainersprogramma van Het Oplaadkwartier! Medewerkers krijgen een training om zelf Het Oplaadkwartier te begeleiden. Het minimum aantal deelnemers is twee.

Wat brengt dit programma jouw organisatie of bedrijf?

 • je faciliteert de medewerkers langdurig. Je biedt de zekerheid van een terugkerende activiteit
 • zo stimuleer je de mogelijkheden van mensen om zelf regelmatig ontspannende pauzemomenten in te lassen en de kracht van herhaling te laten werken. Zie het als een training in vitaliseren
 • dat komt hun gezondheid en welbevinden ten goede
 • daarmee investeer je in preventie van uitval en verzuim
 • uiteindelijk kun je het geld dat je hiermee uitspaart, investeren in dat wat voor de doelen, ontwikkeling en groei van de organisatie of het bedrijf van belang is.

Waar bestaat het programma uit?

 1. Drie keer Het Oplaadkwartier in jouw organisatie/bedrijf. In deze drie keer kunnen de medewerkers kennismaken en ervaren wat hen dit brengt.
 2. We kijken samen wie in de organisatie/het bedrijf verzorger van Het Oplaadkwartier wil en kan worden en hebben hierover met diegenen een gesprek. Het allerbelangrijkste is dat iemand enthousiast is over deze vorm van stressreductie en er zin in heeft dit over te dragen.
 3. De deelnemers volgen de 6-weekse ademcursus, waarvan Het Oplaadkwartier een afgeleide is. Hiermee leggen ze een stevige basis voor het begeleiden van het kwartier. Ook is de cursus de garantie voor de kwaliteit van Het Oplaadkwartier. Deze lessen zijn in Utrecht. In overleg kunnen ze eventueel ook op een andere plek plaatsvinden.
 4. Na de cursus volgen twee trainingen van 1,5 uur, in Utrecht of in het bedrijf/de organisatie.
  Hierin leren de deelnemers alles over je plek als trainer, hoe ga je om met je collega’s, voorbereiding, interventies, meegaan met de behoeften van de groep (waarom wel/niet), aanbieden van wat nodig is voor het gewenste resultaat.
  Tussen de twee trainingen door gaan de deelnemers in de praktijk aan de slag. Ze verzorgen elke week Het Oplaadkwartier. Via een livecall op Zoom kunnen ze vragen stellen en ervaringen uitwisselen.
 5. De deelnemers krijgen een supervisiebijeenkomst tijdens Het Oplaadkwartier dat ze geven. Ze ontvangen hierop feedback. Er is nog een livecall om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen. Ook krijgen ze tips hoe ze mensen kunnen uitnodigen mee te doen aan Het Oplaadkwartier.
 6. De deelnemers krijgen een laatste supervisiebijeenkomst waarin de nadruk ligt op uitbreiding van hun oefeningenpakket.
  Het programma duurt ongeveer drie maanden en is uiteraard maatwerk.

Bonus: ondersteuningspakket interne communicatie en Oplaadtips!

Dit pakket bestaat uit:

 • logo
 • teksten voor intranet en flyers
 • vragenformulier voor mensen die voor het eerst deelnemen aan Het Oplaadkwartier. Om behoeften te inventariseren en eventueel aanpassingen te doen.
 • wekelijkse Oplaadtips om de deelnemers van Het Oplaadkwartier te ondersteunen in hun ontspanningsmomenten

Nieuwsgierig geworden?

Wil je weten wat Het Oplaadkwartier voor jou kan betekenen? Het Oplaadkwartier een keer als kennismaking in jouw organisatie of bedrijf? Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek! Ik werk in de regio Utrecht.
Neem contact op!